طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه‌نویسی اختصاصی؟

قبل از طراحی سایت بهتر است بدانید که بهتر است از وردپرس استفاده کنید یا سی ام اس اختصاصی، در این مقاله مزایا و معایب هر یک گفته شده است

شاید حتی لازم نباشد از وردپرس یا برنامه‌نویسی اختصاصی استفاده کنید.

شما حتی اگر یک صفحه متن که کاربران و مخاطبان شما نیازمند آن هستند را در نرم‌افزار Notepad در ویندوز بنویسید، ذخیره کرده و می‌توانید آن را در اینترنت قرار داده و از گوگل بخواهید که آن را ایندکس کند (توسط امکان ریکوئست ایندکسینگ در ابزار گوگل سرچ کنسول)

اگر محتوای شما در رابطه با چیزی که کاربر سرچ میکند بهتر از محتوای دیگران باشد و بتواند نیاز کاربران را برطرف کند شما تعدادی ورودی خواهید گرفت.

پیشنهاد میکنم مقاله جایگاه سئو در مسیر طراحی وب‌سایت را هم مطالعه کنید.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک نرم‌افزار مدیریت محتوای وب‌سایت است که صدها هزار نفر در طراحی آن نقش داشته‌اند. همینطور وردپرس یکی از هزاران نرم افزار مدیریت محتوای متن باز و رایگان است که می‌توانید به راحتی آن را از سایت اصلی وردپرس دانلود کنید و روی وب‌سایت خود نصب کنید و از آن استفاده کنید.

به اختصار به این نرم افزارهای مدیریت محتوای وب‌سایت، سی‌ام‌اس یا Content Management System گفته می‌شود.

تفاوت وردپرس با برنامه‌نویسی اختصاصی

اما داستان آنجایی پیچیده خواهد شد که شما نیاز داشته باشید که امکاناتی به آن محتوا اضافه کنید.

زمانی که شما نیاز داشته باشید تا درزمان کوتاه‌تری صفحات بیشتری بسازید، طبیعتا این کار را به صورت استاتیک و دستی انجام نخواهید داد و از یک سی‌ام‌اس یا نرم افزار مدیریت محتوای وب‌سایت، استفاده می‌کنید.

حالا ممکن است مثل وردپرس اوپن سورس باشد و یا توسط تیم فنی خودتان طراحی و ساخته شده باشد مثل دیجی کالا

ولی نکته ای که وجود دارد امکان سنجی قبل از طراحی سایت است.

  • باید ببینید چه امکاناتی نیاز دارید؟
  • رقبای شما کدام وب‌سایت‌ها هستند؟
  • بودجه و هزینه شما چه میزان است؟
  • و سوال‌های دیگه مربوط به تیم محتوا و مارکتینگ و …

ولی به این نکته توجه داشته باشید که اگر رقبای شما از سی‌ام‌اس‌های آماده ای مانند وردپرس استفاده می‌کنند تا همین الان بیشتر از ۱۰۰۰ افزودنی رایگان برای سئو به صورت رسمی و هزاران افزونه غیررسمی در دسترس آنهاست.

فقط برای طراحی یکی از آنها چندین برنامه نویس باید ماه‌ها زمان صرف کنند در مورد دروپال هم ۴۰۰ عدد افزونه رسمی مرتبط با سئو و صدها افزونه غیررسمی

تازه این مورد فقط در مورد افزودنی‌های مربوط به سئو نیست و موضوعات دیگر مانند امنیت، صفحه‌سازها، مارکتینگ و … را نیز شامل می‌شود.

اگه دغدغه امنیت دارید پلاگین Hide My WP رو هم نگاه بندازید.

در کل به نظر می‌رسد در ابتدا سرعت کار رقبایی که از سی‌ام‌اس آماده استفاده می‌کنند بسیار بیشتر از برندهایی باشد که از نرم‌افزار اختصاصی استفاده می‌کنند.

برندهای معروف از وردپرس استفاده می‌کنند یا سی‌ام‌اس اختصاصی

البته به این نکته توجه داشته باشید که حتما برندهای معتبر قبل از شما از آن شیوه استفاده کرده باشند و آن سی ام اس ها آزمایش خود را پس داده باشند

به طور مثال میتوانید فهرست برندهای معروفی که از وردپرس استفاده کرده اند را اینجا ببینید و همچنین برندهای معروفی که از دروپال استفاده کرده اند را نیز اینجا ببینید.

تصویری از برندهای معروفی که از سی‌ام‌اس‌های محبوبی مانند وردپرس استفاده می‌کنند

زمانی که میخواهید با کمترین هزینه و بیشترین امکانات یک سایت را راه‌اندازی کنید طبیعتا از نرم‌افزاری استفاده می‌کنید که میلیون‌ها نفر در طراحی آن نقش داشته اند، بی نهایت امکانات دارد و بی نهایت مستندات و انجمن پرسش و پاسخ دارد. مثل وردپرس یا دروپال یا هزاران سی ام اس دیگر

لزومی به اختراع مجدد چرخ نیست

وردپرس و سایر نرم‌افزارهای مشابه کار یکی دو نفر و یکی دو شب نیست، هزاران نفر شاید هم بهتر باشه در مورد وردپرس گفته بشه میلیون‌ها نفر سال‌ها روی این برنامه کار کردن و کمک به تکمیلش کردن.

اگه یک شخص یا یک تیم طراحی وب‌سایت توانایی طراحی نرم‌افزاری رو داره که می‌تونه با وردپرس مقابله کنه چرا بجای ساخت اون نرم افزار و فروش اون و میلیاردر شدن حاظره برای شما با این قیمتی که باهاش توافق کردید یه سایت با امکانات و قابلیت‌های بیشتر از وردپرس طراحی کنه؟

دلیل اینکه از صفر برای هر نرم‌افزار زمان میذارن و حتی از سورس‌های قبلی که خودشون نوشتن برای سریع‌تر شدن کار استفاده می‌کنن چیه؟ ممکنه دلیلش این باشه: گرفتن تمام هزینه نوشتن خط به خط کدهایی که باعث اجرای یک صفحه ساده میشن!

ولی بعضی وقت‌ها هم میخواید محصولی تولید کنید که قبل از شما تولید نکرده اند و تیم و امکانات مورد نیاز آن را هم در اختیار دارید و شاید دغدغه‌هایی داشته باشید که حل کردن آنها توسط سی‌ام‌اس‌های آماده امکان‌پذیر نباشد و یا هزینه توسعه یک سی‌ام‌اس آماده برای آن کار از هزینه طراحی یک سی‌ام‌اس برای آن کار بیشتر باشد.

و در آخر یک تجربه شخصی


آخر این دعواهای برنامه‌نویس‌ها و طراح وب‌سایت‌هایی که ترجیح میدن با برنامه‌نویسی کمتر سایت رو بیارن بالا هیچی نیست 🙂
میان تو برنامه ی خودشون از خودشون ایراد می گیرند بعد خودشون به ایرادا جواب می دن روی هم دیگه رو ماچ می کنند آخرشم می بندند رو مسعود بهنود با نگاه عمیق و یه حالت امیدبخش.

مجید عابد
مجید عابد

مجید عابد هستم، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته حقوق، اولین وبلاگ خودم رو سال ۱۳۸۳ راه انداختم و از همون زمان درحال مطالعه راهکارهای افزایش بازدید وبلاگ و وبسایت (که بعدها به سئو معروف شد) بودم.
این روزها درحال ارائه خدمات مختلف سئو و مشاوره به برندهای مختلفی در ایران و کشورهای دیگه هستم.
خیلی فرصت نمی کنم در شبکه های اجتماعی باشم و به همین خاطر این وبلاگ رو راه انداختم تا بتونم بعضی از تجربه ها و دانشم رو با شما به اشتراک بگذارم، اینطوری هم من بیشتر مطالعه میکنم و از شما چیزای مختلف یاد میگیرم و هم احتمالا برای شما مفید باشه.

مقالات: 36

8 دیدگاه

  1. قصد قضاوت برنامه نویسان خوبمون و ندارم ولی گاهی هم دیده شده، مخصوصا برای پروژه هایی که ممکنه بزرگ بشن کسانی کد نویسی خط به خط رو پیشنهاد میکنند به کارفرماها، که هدفشون پیچیده کردن کاره. به طوری که برای هر تغییر کوچیکی نیاز به گذاشتن وقت و زمانه که خب مجانی هم نیست.
    والبته این کد نویسی پروژه رو طولانی میکنه و هم فرایند هایی مثل سئو، امنیت، مارکتینگ و… رو، هم طولانی و هم هزینه بر میکنه. که باز کار کارفرماها به اشخاص طراح سایت گیر میشه… شاید تا آخر عمر😁😉

  2. متاسفانه کارفرماها یک ترس عجیب غریبی از وردپرس دارن و معتقدن امنیت نداره! متن خیلی جالبی بود ممنون ازشما. بنظر شما چطور میشه Cms های آماده را از نظر امنیت توجیح کرد؟

    • سلام وقتتون بخیر
      ممنون از نظرتون
      من شخصا چند سال در مورد امنیت وب‌سایت و رفتار هکرهای وب‌سایت مطالعه کردم. چند نوع ذهنیت در مورد هک کردن وب‌سایت وجود داره که مهمترین اونها این سه مورد هست:
      اول در مورد بدست‌آوردن اطلاعات خصوصی کاربران و یا اطلاعات داخل وب‌سایت
      دوم حملاتی که از روی هیجان و برای خودنمایی هکر صورت می‌گیره
      سوم انتقام در برابر حملاتی که به هکرها شده
      و موارد دیگه
      البته اینا تجربیاته منه
      حالا هکرها به چه سایت‌هایی حمله می‌کنند:
      معمولا هکرها به سایت‌هایی که با سرعت خیلی زیاد قابل اصلاح هستند حمله نمی کنند مگر اینکه حمله بسیار ساده و سریع و در تعداد خیلی خیلی زیاد باشه مثلا یه باگ توی یه CMS پیدا کنن و تمام نسخه های آپدیت نشده و یا دارای ضعف امنیتی رو هک کنند که البته صاحب وب سایت هم در کمتر از چند دقیقه میتونه CMS رو برگردونه به نسخه قبل
      معمولا هکرها ترجیح میدن سایت‌هایی رو هک کنن که اصلاحش زمان بیشتری ببره (معمولا وب سایت های برنامه نویسی شده به همین صورت هستن چون امکانات بک آپ و امنیت سفارشی ندارن)
      تصمیم با خودتونه
      نرم افزاری رو بدید یه تیم چند نفره طراحی کنن که احتمالا باگ هایی هم داشته باشه و در صورت هک شدن روز ها و شاید ماه ها منتظر رفع ایراد باشید و یا از یک نرم افزاری که میلیون ها نفر در تکمیلش نقش داشتن و هزاران افزودنی امنیتی و بک آپ گیری و بازگردانی سریع داره استفاده کنید.
      البته اینجا بازم بعضی افراد میان میگن چرا دیجی کالا اینجوریه و … دیجی کالا هم مجله اش روی وردپرس هست و حدس بزنید چه هزینه ای برای پشتیبانی، امنیت، بک‌اپ و … میپردازه

  3. با سلام و وقت بخیر
    من می خواستم سئوی یه سایت فروشگاهی رو شروع کنم و بین انتخاب سایت با cms شخصی و وردپرس مردد بودم و با کمک این مقاله و نکاتی که گفته بودید، تصمیممو گرفتم ولی اگر ایده یا راهنمایی دیگه ای دارید ، خوشحال میشم که به من لینک بدید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *